Fontos volt, hogy ne csak a nagyobb vállalatok, hanem a kisebb hazai gyártók és a kézműves gyártók is lehetőséget kapjanak. Az Év Szaloncukra díj mellett megmérettettek a gluténmentes, laktózmentes, cukormentes szaloncukrok, valamint az olcsóbb szaloncukrok is. Extra kategóriákat is létrehoztak, mint a legjobb zselés szaloncukor, a legjobb új íz és a gyerekek kedvence.

Az Év Szaloncukra verseny győztese a kiskunlacházi Demeter Chocolate sós-karamellás szaloncukra lett. A második helyen a gyulai Kézműves Cukrászda kókuszkrémes szaloncukra végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a maklári Stühmer pisztácia krémes szaloncukra léphetett fel.

Az Év Szaloncukra kézműves kategóriájában a gyulai Kézműves cukrászda mogyorónugátos tejcsokis szaloncukra aratott győzelmet, a második a Demeter Chocolate Irsai Olivér szőlőpálinkás szaloncukor lett, a harmadik helyet pedig a veresegyházi Sulyán Cukrászda sós-tökmagos fehércsokoládés trüffel szaloncukra nyerte el.

Az év cukormentes szaloncukra nyertese a veresegyházi Sulyán Cukrászda mandulás-aszalt szilvás-diós étcsokis szaloncukra, ami nem tartalmaz édesítőszer sem. A második helyet a Stühmer mogyorókrémmel töltött tejcsokoládé szaloncukra tudhatja magáénak, a harmadik helyezett pedig a Tesco Finest mandulás-csokoládés szaloncukra lett.